Nieuws over milieu

Milieu

Als ondernemer in de Vlaamse Ardennen dragen wij de natuur een warm hart toe. Wij zorgen dan ook graag voor het milieu . Zo bieden wij tweemaal per jaar een groepsinzameling van KGA aan, in maart en december. Ook informeren wij u over Vlarema 2013 en de nieuwe regelgeving inzake afvalinzameling. Klik hier om de OVAM-folder hieromtrent te downloaden.

OVAM verplicht bedrijven om PMD apart in te zamelen vanaf 1 juli 2013.

Pont Oost vzw heeft zich geïnformeerd omtrent deze nieuwe verplichting en bezorgt u hierover graag de volgende informatie. Alle details omtrent deze nieuwe verplichting vindt u op de OVAM-website.
Om de OVAM-infobrochure te downloaden, klik hier. Daarin vindt u alle informatie over de sorteerverplichting voor bedrijven om 18 soorten bedrijfsafval apart in te zamelen. Er zijn 2 mogelijke scenario's:

1) U zamelt per 2 weken niet meer dan 4 zakken van 60L PMD in.
Zie informatie hierover op de OVAM-website: klik hier.
Dan kan u gebruik maken van de gemeentelijke afvalinzameling van PMD.
U kan blauwe PMD-zakken aankopen bij diverse warenhuizen.

TIP : Steek uw facturen en aankoopbewijzen voor PMD-zakken in uw boekhouding. Zo kan u bij eventuele controle door OVAM aantonen dat u effectief PMD apart inzamelt.

2) U verzamelt meer dan 4 zakken van 60L PMD in per 2 weken of u wenst met containers te werken
Dan neemt u best contact op met uw afvalinzamelaar zodat hij u kan helpen om u in regel te stellen met de nieuwe verplichting inzake bedrijfsafval.

TIP 2: Kijk ook even op www.sorterenophetwerk.be, de website van Fost+ voor nog meer tips.

Recupel

Recupel haalt gratis elektro-afval op bij bedrijven.

Of het nu gaat om een KMO of een multinational, in zowat elke onderneming of organisatie staan oude elektro-apparaten die niemand nog gebruikt. Computers, printers, kopieerapparaten ... Vaak zijn ze hopeloos verouderd of functioneren ze zelfs niet meer.Reden genoeg voor Recupel om een unieke ophalingscampagne te starten. Op eenvoudig verzoek – via de site www.recupel.be/gratisophaling – komt Recupel bij bedrijven en organisaties langs om gratis het elektro-afval in te zamelen.
Bron: http://www.vmx.be/recupel-haalt-gratis-elektro-afval-op-bij-bedrijven

Wij danken onze partners

logoronsestad.png

provincie_oost-vl_logo.png

agentschap_ondernemen-logo.png


logo_abc_it_hiRes_small.png

dercor.png   lauwers.jpg